gastronomia catalana. plat únic uns dels plats més tradicionals.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

gastronomia catalana.plat únic uns dels plats més tradicionals.

ESCUDELLA I CARN D´OLLA

 un tros del darrere de pollastre
espinada
cansalada fresca
una maneta de porc
os de pernil
un tros de costella de vedella
2 botifarres blanques
2 botifarres negres
1 pilota (carn picada de porc i vedella, amb all i julivert en forma d’una almóndiga gran)
mitja col
3 o 4 pastanagues
1 nap
1 xirivia
1 porro
api
cigrons
fideus fins

Posar a coure les carns excepte les botifarres i la pilota en una olla ben plena d’aigua durant una hora, foc moderat.
Afegir passada l’hora dels cigrons que estaven en remull del dia anterior també durant una hora. (Anar desgreixant).
Passat el temps incorporar les verdures que també han d’estar una altra hora més.
Després afegiu-hi la pilota i les botifarres i deixar mitja hora.
Passat el temps separar les carns i deixar el brou amb els cigrons i afegir els fideus.
Servir el plat de cigrons amb fideus i la carn per separat.

Mongetes “Ganxet” con butifarra

Mongetes blanques (Ganxet).
Dents d’All
Botifarra.
tira de Cansalada Ibèrica o cansalada viada.
Salsa “Allioli”.
Julivert, sal, oli.


Posem les mongetes en remull la vigília .En una cassola amb aigua freda afegim les mongetes i les posem ha bullir a foc lent, afegim sal i les deixem coure sobre una hora i mitja, vigilant que no es desfacin i si necessita aigua anem afegint poc a poc, al final han de quedar gairebé seques.
En una paella daurem el alls picats i la cansalada ibèrica a trossets petits, un cop fregit traiem i apartem, en el mateix oli fregim les botifarres que prèviament punxarem amb un escuradents perquè en fregir no s’obrin i un cop fregides les reservem calents.
En el mateix oli ofeguem les mongetes (que han d’estar seques) empolvorem amb una mica de julivert.

Se acompaña de salsa “AlliOli”.

“Allioli”  ingredients:

Oli d’oliva
2 grills d’all
sal

En un morter triturem els alls pelats amb una mica de sal aquesta aconseguir una pasta molt fina. A continuació afegim l’oli, gota a gota fins a obtenir una salsa ben espessa. Provar i afegir sal si cal.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s