Glops gerra: la moda dels còctels per compartir

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Glops gerra: la moda dels còctels per compartir

Aquest format que ofereix bon preu i una excusa per compartir.
Els còctels en gerra, ítems cada vegada més freqüents dins de les cartes de glops, són una excel·lent opció per a taules nombroses i / o assedegades. I no només perquè una gerra sol ser menys onerosa que la suma dels glops necessaris per omplir-la, sinó també perquè proposen una dinàmica menys individual, més d’amics.

Indiferents als canvis d’estació, alguns establiments compten amb glops en gerra com a integrant estable de les seves cartes de begudes de tot l’any.
La culpa no la té el estiuejant, sinó qui li dóna de beure. I la culpa no la té el clérico, sinó qui li van donar fama de beguda Berreta, a força de vins blancs de mig pèl, mals escumants, fruites de llauna, i excés de sucre. El que podria haver estat una saga de gerres riques, amb fruites fresques, Chardonnays de qualitat, aperitius o espirituoses, va acabar en glops dolços, maridats amb cornalitos a la Bristol.

Però en els últims anys, molts bars i bartenders van començar a reinventar la més tradicional de les begudes en gerra locals. De manera tímida però contínua, han aparegut barres que les inclouen en la seva carta de glops, corregint els vicis que van enfonsar al clérico. Algunes són simples, altres més complexes, però totes recuperen la qualitat i frescor dels ingredients, originalitat en la barreja i cura en la preparació.
Per què preparar un glop en una gerra? La pregunta té una resposta gairebé òbvia: per compartir. En els últims temps la cocteleria ha treballat sobre unitats, consagrant l’elecció personal com un dels seus pilars. Una persona, un còctel. L’elecció és també una forma de marcar el territori, de diferenciar-se. Però això no ha estat sempre així. Hi ha un exemple que està en les bases de la cocteleria que trenca amb aquest paradigma: el punch, o ponx, segons la seva traducció a l’espanyol.

Què és un punch? És una barreja de begudes alcohòliques, sucre, fruites (llimona a l’origen), espècies i en alguns casos te, que té més de 400 anys d’història i va néixer dins de la cultura marinera anglesa. Els nord-americans ho van prendre i fins al dia d’avui és una beguda habitual, encara que reservada per a festes especials. El punch és, més enllà d’una barreja particular d’ingredients, una forma social de beure, amb la seva pròpia vaixella, les seves receptes i les seves dates claus. Anglaterra té un altre exemple: la gerra de Pimm s. El Pimm s és una beguda elaborada amb un alcohol de base (la més famosa és la No1 que es fa amb Gin) sobre la qual s’agreguen herbes, espècies i cítrics, molt popular en els estius anglesos i la beguda oficial del torneig de tennis de Wimbledon. Va ser creada a principis del segle XIX per l’anglès James Pimm i des de principis del XX es va transformar en una beguda popular entre l’aristocràcia britànica. En la setmana en què els ulls del món es posen sobre la gespa de Wimbledon, es venen milers de gerres de Pimm’s, col·locant en una mateixa gerra la beguda vermella, rodanxes de cogombre, taronja i llimona, menta, i llimonada o escumós .

Sangria:

sangria de vi transSangría de vi blanc “sangria trans”
• 3 / 4l de vi extrismo Bach
• 1 raig de Grand Marnier
• 1 raig de Ron
• Suc de taronja, llimona, Pinya
• Stevia líquid
• Trossos de Taronja, llimona, Pinya.
Glaçons de gel.

1) En una gerra gran, es barreja el vi amb el stevia líquida.
2) Es afegeixen els altres ingredients.
3) S’afegeix el gel i servir ben fred.

Sangría de cava “Torrello”Cava Gran brut nature 1999 TORRELLO

suc de taronja
suc de llimona
suc llima
curaçao
whisky
Stevia
Trossos de: llima, taronja, llimona i maduixes

1) En una gerra gran, es barreja el vi amb el stevia líquida.
2) Es afegeixen els altres ingredients.
3) S’afegeix el gel i servir ben fred.

“Agua de Murcia”

• Cava o xampany (semi sec)
• raig de vodka
• suc, llimona,
• Stevia líquid
• Trossos de llima, llimona,
• Glaçons de gel.

1) En una gerra gran, es barreja el cava o xampany amb el stevia líquida.
2) Es afegeixen els altres ingredients.
3) S’afegeix el gel i servir ben fred.

“Agua de Valencia”

• Cava brut nature
vodka
Ginebra
suc Taronja.
• Stevia líquid
Trossos de Taronja, llima.
• Glaçons de gel

1) En una gerra gran, es barreja el cava o xampany amb el stevia líquida.
2) Es afegeixen els altres ingredients.
3) S’afegeix el gel i servir ben fred.

Convertidor de Sucre / stevia

La stevia és complicada de dosificar, és cert, però és molt més sana que qualsevol altre edulcorant que puguem usar els diabètics.

Sabent que la stevia és 300 vegades més dolça que el sucre, simplement dividim la quantitat necessària per 300 i el resultat serà el que necessitem en stevia.
Per exemple, si necessitem 100 gr de sucre, dividim aquesta quantitat per 300 i el resultat (0.33 gr) serà el pes de stevia que necessitem.

https://degustacionsatcllibertat.wordpress.com/2013/03/26/combinado-en-jarra-degustacions-atc-llibertat/

Anuncios

Un comentario en “Glops gerra: la moda dels còctels per compartir

  1. Pingback: Vinos con sabores a frutas “vinos afrutados” , la última moda entre los jóvenes | "degustacions" ATC llibertat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s