Truita de dijous gras

Truita de dijous grasTruita de dijous gras

El dia de “dijous gras” (dijous llarder) és el que comença el Carnaval. És el dijous anterior al dimecres de cendra, quan comença la Quaresma.
Se li crida el nom de Gras, que ve de cansalada, ja que anteriorment era un dia en què les famílies i amics es reunien per menjar coses amb molt de greix abans d’arribar al període de dejuni i abstinència que marcava l’Església durant la Quaresma. Encara que anteriorment es menjaven tota mena de plats amb molt de greix, actualment el que es sol menjar durant el dia d’avui per tradició (almenys en la comunitat autònoma de Catalunya) és la botifarra d’ou, tot tipus de truites (sobretot la que us porto avui i les seves variacions) i la coca de llardons.

Ingredients:
4 ous
½ botifarra d’ou
150 gr. de cansalada
150 gr. de mongetes cuites

Elaboración:
Tallem la cansalada en forma de daus i la fregim en una paella amb una mica d’oli. Un cop quedi daurada, afegim les mongetes, remenem i deixem que cogui tot.
A continuació tallem en rodanxes la botifarra d’ou, la afegim a la paella i ho sofregim tot junt una mica abans d’abocar els ous batuts.
Quan aboquem els ous, s’ha de fer la truita com si fos de patates.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s