Tripa amb cap-i-pota (callos)

En Cataluña es un plato típico de casquería.Cap i pota ambTripa amb cap-i-pota (callos)

La Cap i pota no es mes que el cap de vedella bullida i deshusada i la pota del animal. A mi personalment m’agrada barreja una mica de tripa. Queda un guiso gelatinos i gens grasós.

  • morro de vedella.
  • peu de vedella.
  • panxa de vedella.
  • pernil.
  • ceba de Figueres
  • pebrot vermell.
  • tomàquets madurs.
  • fulla de llorer.
  • bitxo.
  • grans d’all.
  • ametlles.
  • 2 pa fregit.
  1. Començarem posant els peus a blanquejar amb aigua freda i sal; quan arrenqui a bullir ho anirem desescumant durant uns 30 minuts aproximadament. Ho traurem de l’aigua i en calent els desossarem.
  2. Cou la capipota en aigua durant 15 minuts junt amb el llorer, la farigola i el bitxo.
  3. Cola i reserva el brou de cocció. Fes la capipota a daus.
  4. Fes la picada amb els alls, les fruites seques, el julivert i el borrego. deixata-la amb una mica del brou de cocció i reserva-la.
  5. Escalfa l’oli en una cassola i sofregeix la ceba a foc suau fins que sigui transparent.
  6. Afegeix el pebre vermell,  el tomàquet ratllat i sal. Deixa que es confiti el sofregit.
  7. Aboca el vi ranci i deixa que s’evapori.
  8. Incorpora la capipota. Remena-ho bé.
  9. Cobreix-ho tot amb el brou i deixa que cogui 30 minuts a foc suau amb la cassola mig tapada.
  10. Aboca la picada i deixa coure la capipota 15 minuts més.Cap i pota b

A Catalunya és un plat típic de triperia

A mesura que s’acosta l’hivern es van recuperant plats absolutament exquisits de triperia. Producte de la saviesa popular acumulada durant segles a tot el món. Triperia és un terme utilitzat per referir-se a entranyes animals (vísceres, secrets, freixures o achuras), així com a altres parts denominades de despulla: morro, careta, orelles, llengua, mans, sang, etcètera .. A Europa, els plats de triperia són molt populars en països com Alemanya, França, Noruega, Dinamarca, Escòcia, Irlanda, Islàndia, Suècia, Itàlia, Portugal, Grècia, Romania, Armènia, Bulgària, Turquia etc.
Per descomptat a Espanya hi ha receptes de triperia que fins i tot formen part de l’alta cuina, encara que antany estiguessin associades a la cuina de la classes més pobres. Per exemple, la tripa, oferts als restaurants més exclusius de Madrid.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s