PANALLETS DE TOTS SANTS

d2Ingredients per 1 kg de panellets:
1/2 kg de farina d’ametlla (ametlla crua de la millor qualitat, molta)
1/2 kg de sucre (no cal que sigui fi)
Una patata petita cuita
Una mica de sal per a la patata
Mitja cullerada de pela de llimona picada ben fina
Algun ingredient a escollir per donar-los gust: pot ser cafè soluble en pols, coco, cireres confites picades, codony, suc de llimona o de taronja, …
Una mica de sucre fi per escampar sobre el taulell de treball i la plata d’anar al forn

treball:
Elaboració del massapà:
En una conca profunda, desfem la patata bullida amb una mica de sal, una mica de pela de llimona picada ben fina, i una cullerada petita de clara d’ou batuda. Afegim el sucre, remenant tot el temps amb una cullera. Afegim a poc a poc la farina d’ametlla, sense deixar de remenar, fins que queda una pasta ben homogènia.
Per acabar el massapà:
Si el massapà queda molt dur, si ho volem per panellets de coco, caldrà afegir unes gotes d’aigua, sense passar-nos, que no quedi massa mullat. Si volem el massapà per fer panellets de cirera, ja podem afegir, en lloc de l’aigua, les cireres ben picades (no massa quantitat).
Donem forma a panellets:
Posem el massapà sobre el taulell enfarinat de sucre fi i amb les mans li donem la forma d’una llarga botifarra que talla amb un ganivet a trossos petits. De cada tall fem una bola amb la forma que volem donar a l’panellets.
Passem els panellets pel forn:
Bé posats en una safata enfarinada de sucre fi, es posen a coure al forn el temps just perquè quedin cruixents per fora i tous per dins. Els de coco es gratinar lleugerament per tal que quedin daurats de sobre.

treball:
Elaboració del massapà:
En una conca profunda, desfem la patata bullida amb una mica de sal, una mica de pela de llimona picada ben fina, i una cullerada petita de clara d’ou batuda. Afegim el sucre, remenant tot el temps amb una cullera. Afegim a poc a poc la farina d’ametlla, sense deixar de remenar, fins que queda una pasta ben homogènia.
Per acabar el massapà:
Si el massapà queda molt dur, si ho volem per panellets de coco, caldrà afegir unes gotes d’aigua, sense passar-nos, que no quedi massa mullat. Si volem el massapà per fer panellets de cirera, ja podem afegir, en lloc de l’aigua, les cireres ben picades (no massa quantitat).
Donem forma a panellets:
Posem el massapà sobre el taulell enfarinat de sucre fi i amb les mans li donem la forma d’una llarga botifarra que talla amb un ganivet a trossos petits. De cada tall fem una bola amb la forma que volem donar a l’panellets.
Passem els panellets pel forn:
Bé posats en una safata enfarinada de sucre fi, es posen a coure al forn el temps just perquè quedin cruixents per fora i tous per dins. Els de coco es gratinar lleugerament per tal que quedin daurats de sobre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s