PASTÍS DE SANTIAGO

pastis-de-santiagoPASTÍS DE SANTIAGO

Ingredients per a la massa:

125 g de farina
125 g de sucre
1 ou
1 pessic de canyella en pols

Ingredients per al farcit:

8 ous
500 g de sucre
500 g d’ametlles pelades
1 pessic de canyella en pols
mantega
ratlladura d’1 llimona
sucre mòlt (sucre glacé)

Elaboració de la massa:
En un recipient ampli, es bat l’ou amb una cullerada d’aigua, el sucre i la canyella. Es va afegint la farina mentre se segueix batent fins que obtinguem una massa fina.
La massa s’estira amb un corró fins a deixar-molt prima. A continuació s’unta el motlle del pastís amb mantega, i es folra amb la massa.
Elaboració del farcit:
Pica les ametlles en un molinet o picador, fins deixar-les molt fines.
Els ous es baten juntament amb el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella. S’afegeixen les ametlles picades, reservant unes poques per decorar el pastís, i es bat tot molt bé.
S’aboca tota aquesta massa en el motlle que prèviament hem preparat, i s’empolvora amb les ametlles picades que ens havíem reservat.
Introduïm el pastís al forn, que haurem escalfat a uns 200 graus, i esperem a que es dauri. La traiem del forn i deixem refredar.
Abans de servir, es decora el centre amb la creu de Santiago. Retallem amb un cartró la creu, la posem al centre, i empolvorem el pastís amb el sucre mòlt.

http://www.comarcarural.com/cocina/gallega/tarta_de_santiago.htm

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s