“Calçots”

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

“Calçots”

una varietat de cebes tendres especialment conreada per a aquest propòsit, es rosteixen directament sobre les flames de sarments i es mengen amb la mà, amanits amb una salsa especial, la salvitxada, similar a la romesco. Després de coure els calçots es tiren troncs per fer unes bones brases que s’aprofitaran per rostir carns o embotits per al segon plat. També s’acostuma a rostir a les brases patates i carxofes, per acompanyar les carns.

ingredients:
En la seva composició s’assembla bastant a la salsa romesco. Els seus ingredients són (quatre persones):


• 1 cabeça d’alls rostits (rostits en brases) i 1 gra cru
• 4 o 5 tomàquets (d’untar, coneguts a la zona com “tomacons”) rostits
• 100 grams d’ametlles torrades pelades
• 30 grams d’avellanes torrades pelades
• 1 llesca de pa torrat i mullada en vinagre
• 1 polpa de nyora o 2 cullerades de pebrot vermell
• 80 cl. d’oli d’oliva arbequina extra verge
• Sal

procediment:
Es molen els ingredients en un morter (si no batedora), amb el següent ordre: sal, alls, ametlles i avellanes, tomàquets, i afegir l’oli a poc a poc mentre anem batent perquè la salsa quedi ben lligada. Finalment afegir la llesca de pa i la poleixi de la nyora.
La salsa de la calçotada ha de quedar ben homogènia. L’important és que l’untar els calçots, aquests quedin bé impregnats de salsa. Es pot allargar o aclarir la salsa afegint una mica més d’oli, si ha quedat molt espessa.
No tots els restaurants o cuiners fan igual la salsa dels calçots, alguns no posen algun ingredient que altres si posen. Vosté podrà menjar calçotades en diferents llocs i gairebé sempre la salsa variarà una mica d’un lloc a o altre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s