Trinxat amb rosta

dsc03434“Trinxat amb rosta”

El Trinxat és un plat típic de la Cerdanya, i l’Alt Urgell fet a força de bullir patata i col és necessari triturar i barrejar bé la col i la patata. Encara que en l’actualitat està estès per tota la nostra terra. Opcionalment s’afegeix all fregit. Finalment es fregeix tot en una paella al fogó fins que quedi cuit i amb forma de truita de patata. (Encara que en aquesta recepta hem fet dues presentacions diferents, la tradicional avall …)

Té l’aspecte d’una truita petita, esqueixada amb trossos de col que li proporciona un toc amb un color verd fosc. Se sol menjar durant l’hivern, sent un menjar calorífica. És un plat destacat dins de la cuina catalana de muntanya ia Puigcerdà se celebra cada any la Festa del Trinxat on assisteix molta gesti per degustar aquest plat típic de la Cerdanya.

El Trinxat de la Cerdanya també se li coneix amb altres noms com Camamilla i baiton, canamillana, Canemillana, Cànem i llana, Col i patates amb suc de rosta, Trinxat de la Cerdanya, Trinxat de patata i col o Verdura aixafada.

Ingredients: per a 4 persones:

• 1 col.
• 1/2 Kgrs. de Patates.
• 4 talls de cansalada o cansalada color.
• oli d’oliva.
• sal i pebre.
• 2 cap d’alls.

preparació:
Pas 1: Es neteja la col i se li treu la part central deixant només les fulles.
Pas 2: Es pelen les patates i es posen a bullir juntament amb la col, en aigua i sal, durant 30 minuts.
Pas 3: Mentrestant, es pelen els alls, es trossegen en làmines no massa fines, perquè no es cremin de seguida, i es posen adorar en una paella amb oli, a foc lent. Quan comencin a daurar-se es reserven.
Pas 4: S’escorren la col i la patata i es posen en una paella gran. Es trinxa amb una forquilla i es mezla bé.
Pas 5: En el mateix oli dels alls, es fregeix la cansalada.
Pas 6: Es barregen els alls i la meitat d’aquest oli, a l’trinxat i es fregeix bé tot junt.
Pas 7: Quan ja està, se li dóna forma rodona i es decora amb la cansalada

¡¡¡ BON PROFIT !!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s