Vermut de falset

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Vermut de falset

Fi, transparent, una mica més fosc … tradicionalment el vermut ha estat una beguda per combinar-la amb els aperitius abans de dinar o sopar servida sempre amb molt de gel ben fresquet.
Vermut de falset, amb sifó, i una molt bona “barreja” (olives farcides, calamar, escopinyes, navalles …)
A Catalunya, hi ha una gran costum de fer l’aperitiu abans de menjar el plat principal, sobretot durant els dies de festa dissabtes o diumenge. Així doncs, començarem aquesta llarga menjar amb un fresquet vermut, que bé pot ser blanc o sec. És l’ideal per maridar perfectament amb olives, tota classe de mol·luscs en llauna, com les cloïsses o els musclos, ja que potencia sàviament el gust del vermut i d’aquestes especialitats culinàries.
Alhora, un altre maridatge perfecte és amb qualsevol tipus de tapa que també podem degustar abans de menjar o bé a mitja tarda. Queda perfecte al paladar amb els calamars a la romana, amb diversos tipus de formatges i fins pernil i una altra classe d’embotits.

Calamars a la romana

Ingredients per a 4 persones.


4 calamars o 500 gr d’anella de calamar,

2 ous, 100 ml de llet,

100 gr de farina,

1 llimona,

1 fulla de llorer,

oli i sal.

Elaboració.
Primer vam començar netejant i tallant els calamars. O el millor i més ràpid és comprar les anelles de calamar. A continuació fem el marinat per als calamars.
Afegim als calamars el suc de llimona, un raig d’oli d’oliva i la fulla de llorer. I deixem reposar durant 30 minuts.
A part preparem la barreja per l’arrebossat:

INGREDIENTS:

2 ou
1 cullerada i mitja rasa de farina de blat
Una culleradeta de llevat químic (al voltant de 5 grams)
Aigua amb gas
sal
20-25 anelles de calamar
Oli verge extra d’oliva
Farina de blat

En un bol barregem l’ou amb la farina i el llevat. Utilitzem la batedora de varetes per eliminar els possibles grumolls. La barreja probablement ha quedat una mica espessa. La rebaixem amb aigua amb gas – o aigua normal – fins que quedi amb la consistència d’unes farinetes més aviat líquida.

En un altre bol salem i enfarinem les anelles de calamar. Aquest és un pas important, no ho oblideu. Aboquem oli en una paella fins a arribar a 1 cm de profunditat. Escalfem fins que està a punt de fumar.

Banyem les anelles en la pasta i escorrem bé abans de ficar a la paella. El fregit ha de ser bombolles sent innecessari donar la volta a l’anella si hem tingut la precaució d’omplir suficientment la paella amb l’oli. També cal evitar que les anelles es toquin entre si. En menys d’un minut l’anella estarà daurada i inflada com en els arrebossats industrials que trobem en els supermercats.

Aquesta pasta es pot congelar per utilitzar quan sigui necessari, a diferència de la pasta orly que a causa del ús de llevat fresc no és recomanable fer-ho.

Anuncios

Un comentario en “Vermut de falset

  1. Pingback: Vinos con sabores a frutas “vinos afrutados” , la última moda entre los jóvenes | "degustacions" ATC llibertat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s