Pollastre amb gambes (mar i muntanya)

Pollo con gambas ( mar y montaña )Pollastre amb gambes (mar i muntanya)

Un plat de luxe, Mar i Muntanya on la combinació carn i peix és molt bona. És una recepta antiga de la cuina tradicional catalana, sobretot de la part de Girona.


un pollastre
2 o 3 llagostins per persona
Una ceba mitjana
6 cullerades de tomàquet triturat
Una copa de conyac
2 gots de brou de peix
Oli i sal

Per a la picada:

Una rodanxa de pa del dia anterior
Unes ametlles (12 ametlles)
uns pinyons
2 alls

Pas 1: En una cassola amb oli fregim les gambes i les apartem. En el mateix oli patim els ingredients de la picada, el pa, les ametlles, els pinyons i dos alls, quan estigui daurat el traiem i apartem en un morter.
Pas 2: En el mateix oli daurem el pollastre, el traiem i el reservem. A la mateixa cassola tirarem la ceba picada i la deixarem fins que aquest picada, després tirarem el tomàquet triturat i ho deixarem fins que aquest gairebé fet.
Pas 3: Mentre aixafarem la picada al morter i afegirem la copa de conyac, ho barrejarem bé.
Quan el sofregit del tomàquet estigui gairebé llest tirarem el pollastre i la picada amb el conyac i ho deixarem uns minuts perquè s’evapori l’alcohol.
Pas 4: Passat 2 o 3 minuts, cobrirem el pollastre amb el brou de peix i ho deixarem coure durant 30 minuts, passat aquest temps provarem de sal i tirarem els llagostins i ho deixarem coure uns 5 minuts més i apagarem. Ho deixarem reposant una estona.
I llest
Pas 5: NOTA:
Si veiem que es va assecant se li va afegint més brou, ha de quedar espesseta la salsa.
Cal deixar-ho reposar una estona queda més bo i si ho prepareu el dia anterior millor.
També podeu utilitzar pollastre de corral quedarà més bo, amb un bon pollastre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s