Cigrons amb bacallà

Cigrons amb bacallàCigrons amb bacallà.

1 kg cigrons Secs
2 Cebes
1 Cap d’alls
1 Pastanaga
2 Patates Grans
200 gr. de col (col)
2.1 fl Pebrot
1/2 Pebrot Vermell
200 gr. d’Espinacs
3 c / s Salsa de Tomàquet
100 cl. de Vi Blanc
1 c / s Pebre vermell Dolç
1 c / s Sal
2 c / s Oli Verge extra
3 fulles de Llorer
12 Ametlles Torrades
500 gr. de Bacallà

 Amb aquesta quantitat podem obtenir unes 15 racions.
-El Primer és posar els cigrons en remull la nit abans amb dos quilos d’aigua per un de cigrons (de 10 a 12 hores) i una cullerada sopera de sal per litre. Quan els cigrons han passat aquest temps en remull i han doblat la seva mida, li afegim una cullerada sopera de bicarbonat i deixem que actuï uns 20 min. Rentem bé els cigrons amb abundant aigua i els deixem escórrer.

-Posem A l’olla 1 Cap d’alls sencera, 1 Ceba, 1 Pastanaga, 2 Patates Grans, els 200 gr. de Col. i les fulles de llorer. Tot pelat, net i en trossos grans. Afegim sobre els cigrons i cobrim tot d’aigua uns dos dits per sobre. També podem utilitzar un brou de verdures o de peix.

-foc Alt al principi i quan arrenqui el bull traiem l’escuma que comencen a fer els cigrons. Tapem l’olla ràpida. Deixem coure durant 25 minuts a foc mitjà-baix.

-Mentre Es couen els cigrons, fem un sofregit per al guisat:
En una paella o cassola petita posem 2 c / s d’oli verge extra i l’altra ceba tallada a daus petits. Deixem a foc molt suau i quan agafi color (uns 20 min) li afegim el pebrot vermell i verd, tallat en petits daus. Quan tot això estigui deshidratat i amb color de sofregit li afegim 1 c / p de sal i després d’uns minuts la salsa de tomàquet. Després vam acabar el sofregit posant el vi blanc i deixant reduir altres 10 min a foc lent. Finalment afegim els espinacs

-En Tot això, l’olla amb els cigrons ja estaran a punt. Obrim i traiem el cap d’alls i la pastanaga i les deixem refredar.

-En Un morter preparem una picada amb les ametlles torrades, el puré del cap d’alls, la pastanaga, 4 c / s de brou dels cigrons i 1 c / s de pebre vermell dolç (o meitat de dolç i meitat de picant si es vol).

-afegia Aquesta picada al sofregit juntament amb els espinacs. Esperem uns segons a que tots els ingredients quedin incorporats.

-Aboquem El sofregit a l’olla de cigrons i que bulli uns 5 minuts sense tapar l’olla.

-Finalment Fem el bacallà a trossos petits i ho deixem coure a l’olla altres 5 minuts. També és una bona opció el passar el bacallà per farina i ou i fregir abans de incorporar-lo a l’olla. En aquest últim cas no caldrà que cogui més temps

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s