On trobar rovellons – Regió 7

Rovellons bOn trobar rovellons – Regió 7

rovellonsTot sobre rovellons

El color entre rosat i ataronjat dels rovellons enamora i alegra el dia a aquells qui el descobreix entre la pinassa. Et descobrim els secrets sobre aquest bolet: on trobar rovellons? Com cuinar-lo?

Rovellons

El color entre rosat i ataronjat dels rovellons enamora i alegra el dia a aquells qui el descobreix entre la pinassa. Et descobrim els secrets sobre aquest bolet: on trobar rovellons? Com cuinar-lo?

Coneguts també com a  esclata-sang, vinader o rovelló de solell, els rovellons formen part de la família de les russulàcies. Tenen un barret de 4 a 18 cm de diàmetre (de jove convex, amb el temps aplanat fins que agafa forma d’embut) i el seu color és variable, oscil·lant entre tonts ataronjat, vinosos, rosats i verdosos.

De peu cilíndric, rabassut i dur però molt trencadís, els rovellons tenen una carn ferma, de color blanquinós, excepte a prop de la superfície, on forma un rivet vermellós. La sang o làtex és de color vinós i el seu gust és lleugerament amarg.

És important no confondre els rovellons amb la lletraga, esclata-sang de llet o lleterola (Lactarius chrysorrheus), bolet no comestible, aparentment com el rovelló però més petit i amb un color més clar i que quan es trenca en surt llet blanca.

El rovelló és un bolet que créix en pinedes -boscos de pins- i també formacions avetoses, sobretot de la regió mediterrània, sobre tota mena de sòls (preferiblement aquells poc àcids). Cal buscar-lo en llocs calorosos i sobretot en boscos assoleiats.  Si en vols saber més coses fes clic aquí: on trobar rovellons?rovellons a

També pots consultar la nostra secció de receptes amb bolets per saber com treure el màxim partit dels rovellons a la taula.Setas-con-ajo-y-perejil

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s