Sangria de la diversitat

sangria vinoSangria de la diversitat

Quan el sol brilla fort i la calor es fa sentir, res millor per gaudir de l’estiu que una deliciosa i tonificant beguda fresca, i justament les recepta de sagnies que hem portat avui a reuneixen totes aquestes característiques. Mentre el vi, cava i el Gran Marnier, Curaçao s’encarregaran de tonificar, el refresc de llimona, taronja i les fruites s’ocuparan de refrescar tot el teu cos. Que la gaudeixis!

Sens dubte una de les begudes que més caracteritzen la nostra gastronomia, és la Sangria, una beguda a base de vi, fruita picada i algun licor, molt consumida sobretot en èpoques de calor.
És una recepta molt típica i tradicional a tot Espanya ia Portugal, tot i que cada vegada s’expandeix a més a altres zones del món, gràcies al fet que és una recepta realment refrescant i molt rica.
La sangria és la famosa beguda espanyola a força de vi negre i fruites. La sagnia és per excel·lència la beguda espanyola per als dies de calor a l’estiu. L’anomenen també surra (parts meridionals d’Espanya), cuerva (Albacete, Almeria, Conca, Granada, Jaén, Múrcia) i llimonada (Madrid i Lleó). Els ingredients varien molt de zona a zona. De vegades es fa amb vi blanc i es diu sagnia blanca.

Sangria de cava amb suc de taronja
Sangria de cava dolç
sangria lleugera
Sangria de Cava
Sangria casolana espanyola
Sangria peruana fàcil
sangria senyorial

sangria

combinado en jarra

Ingredientes:

– 1 Litre de negre
– 2 Préssecs frescos
– 1 Poma
– 1 Pera
– Mitja pinya natural
– 2 Llimones
– 1 Taronja
– 1 Copa de conyac
– 4 Cullerades soperes de sucre
– Nou moscada
– Mig litre de gasosa o soda

preparació:
Per preparar aquesta refrescant recepta de Sangria, segueix els consells i passos que ara mostrem. Comencem agafant un bon recipient, tirem el vi negre, després vam treure el suc d’un dels llimones i ho barregem amb el vi.
Li afegim una taronja i una llimona trossejats en grills, ia més tota la fruita picada a daus i barregem en el recipient amb el negre.

Dissolem el sucre en aigua calenta perquè es fongui una mica i incorporem al vi i finalment afegim el conyac i la nou moscada i remenem tot molt bé.

Deixem reposar unes 2 o 3 hores perquè la fruita deixi tot el seu sabor. En servir vam completar el gotet de sangria amb uns glaçons de gel i una mica de gasosa o soda
Història de la Sangria
La Sangria és una de les begudes més consumides al nostre país, de fet és una de les begudes que més el caracteritzen de cara a moltes altres zones del món.

És una beguda a base de fruita molt variada picada, com la taronja, la llimona, la poma, el plàtan, maduixes … barrejada amb vi negre, sucre i algun licor com el cava o el conyac. Tot això fan d’aquesta recepta una de les begudes més refrescants per combatre les dures èpoques de calor, sobretot a la nostra zona.

La Sangria data el seu origen en Les Antilles quan eren colònies angleses. O també data la seva aparició abundant amb la presència nombrosa espanyola a la fi del segle XIX a Paraguai i Argentina en èpoques d’estiu.

A mitjan segle XIX, es deia, com hem explicat anteriorment, que per l’abundant consum de la mateixa en colònies angleses, se li atribueix la seva invenció, sent una beguda pròpiament anglesa.

L’acabo Sangria, prové de la veu espanyola “sang” la qual cosa va inspirar per denominar-la així pel seu color vermell. En nombroses colònies d’Amèrica, era denominada com “llimonada de vi”.
La denominació «sagnia» només podrà ser utilitzada per a vins d’Espanya i Portugal

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts Dia 2014.01.14
l’acord per reformar les normes d’etiquetatge i protecció de les indicacions geogràfiques dels vins aromatitzats, inclosa la limitació de l’ús de la denominació ‘sagnia’ a la producció d’aquest brou a Espanya i Portugal. Els Estats membres tenen ara un termini d’un any per traslladar l’acord a les seves legislacions nacionals.

Els límits a l’ús del terme ‘sagnia’ no impediran que es produeixi en altres països de la Unió Europea, però en aquests casos la denominació de la beguda serà una altra i la paraula ‘sagnia’ apareixerà només com a complement a la denominació “beguda aromatitzada a base de vi “. A més de ser d’indicar clarament quin és el país d’origen del producte.

Consells per preparar Sangria

• Utilitzeu fruita que sigui de la temporada, com ara préssecs o maduixes a l’estiu i taronges o plàtans a l’hivern.

• Un cop preparada, deixeu la Sangria unes hores a la nevera, perquè la fruita deixi anar tot el seu sabor i es barregi bé.

• empleats un bon vi, si pot ser afruitat per donar-li major gust a la recepta, o bé un vi blanc amb un toc de cava si voleu preparar un sangria blanca.

• A més del vi negre, us animem a que proveu a afegir una mica de licor a la Sangria. Un toc de brandy o de licor de fruites segur que la fa molt més cridanera.

• Serveix-en una gerra gran i remou el contingut de tant en tant, perquè es barregi bé el sucre i la fruita.

Stevia el primer edulcorante natural sin calorías

color sangria
els licors més coneguts són licor de maduixa (vermell) de préssec (taronja) de melon (verd) de platan (groga) de meló d’Alger (rosa) de cacau (cafe obscur) entre d’altres i són els que li posen el color a la beguda a més de la barreja d’aquests amb sucs i cremes o la convinacion de granadina amb sucs ia part dels licors. colorant alimentari líquid.

triple Sec
Al segle XIX, el francès Jean-Baptiste Combier inventar el triple sec a impregnar la pell assecada al sol de taronges haitianes en begudes espirituoses neutrals, i després les va destil·lar en olles de coure. Triple sec vol dir “triple destil·lació” en anglès, conté típicament un 23% d’alcohol, i es caracteritza per la seva suau gust de taronges. El licor pot ser de transparent a daurat, els triple secs de major qualitat es formulen amb conyac o brandi com a base, mentre que els de menor qualitat fan servir alcohol de grans de baix volum.

Grand Marnier
El Grand Marnier, un licor amb base de conyac i l’aroma cítric de les taronges tropicals bigaradia, va ser introduït en 1827. La recepta roman gelosament guardada en mans de la família Marnier Lapostolle fins avui dia. El Grand Marnier es antiga en barrils de roure per fins a una dècada abans de embotellar. El seu percentatge d’alcohol és alt per a un licor típic (40%). Els seus fanàtics ho gaudeixen calenta en una copa.

Cointreau
El Cointreau és una marca de licor de taronja produït en el suburbi francès de Saint-Barthelemy d’Anjou per primera vegada en 1875. Es tracta d’un popular aperitiu i ingredient de còctels, i sovint es consumeix després del sopar com un digestiu. El gust prové d’una barreja de closca de taronges dolces i amargues, impregnades en alcohol pur de sucre de remolatxa. El Cointreau sovint reemplaça al triple sec en margarides especials. Com el Grand Marnier, el Cointreau també conté al voltant d’un 40% d’alcohol.

diferències
El Triple Sec normalment es barreja amb altres licors en còctels mixtes. El Cointreau i el Grand Marnier són tècnicament tipus de triple sec, però tots dos contenen més alcohol que el triple sec tradicional. El Grad Marnier i el Cointreau són menys dolços que la majoria dels triple secs, i encara que poden reemplaçar-ho en algunes receptes de còctels, sovint es consumeixen sols.

El Grand Marnier és un conyac basat en licor de taronja triple sec. Triple sec es refereix al procés de destil·lació de tres etapes. La majoria d’aquests licors estan fets de la closca de taronges cultivades en Curaçao, una illa del Carib. El Grand Marnier no és l’excepció, però la diferència és que es tracta d’un producte francès. Tradicionalment una beguda d’estiu, gaudeix el Grand Marnier sol, on the rocks, amb una beguda més suau després del licor o com a ingredient en el teu còctel preferit.

Curaçao
Aquest Licor és originari de l’illa de Curaçao, al Carib. El seu procés d’elaboració és per mitjà de la destil·lació de closques de taronges amargues, macerades en alcohol i sucre. Posseeix una graduació alcohòlica d’entre el 20% i 40%.

D’aquesta beguda podem trobar diferents varietats, des dels completament secs, fins als molt dolços. Entre aquesta varietat es troba les cromàtiques, el que resulta en una cocteleria molt vistosa. Però també està disponible en quatre colors blau, vermell, taronja i verd.
La matèria primera d’aquesta beguda és la taronja Lahara, la qual és una taronja més agra de la normal. Això es deu al fet que quan van arribar els espanyols colonitzadors, al començament del segle XVI, van plantar centenars de tarongers, però a causa del sòl àrid i l’escassa pluviositat que hi ha a l’illa, no havien condicions òptimes, la qual cosa va produir aquesta taronja agra.

vi Abadal Picapoll
Grau d’alcohol: 12.5 º
Abadal Picapoll és un vi blanc de la DO Pla del Bages elaborat per Bodegas Abada.
Aquest vi és un monovarietal de la varietat Picapoll Blanc (100%), una varietat gairebé extingida i que han recuperat perfectament a Bodegas Abadal.
Color groc pàl·lid amb reflexos acerats. Net i brillant.
En nas aquest vi presenta una intensitat mitjana-alta. Marcat caràcter fruiter: pinya, fruita carnosa groga d’os i notes cítriques. Notes florals de tarongina.
En boca es presenta ampli, untuós i fresc. Notes fruiters al costat de records a flor de tarongina. Recorregut llarg. Final persistent i subtilment amarg.
vi Abadal Picapoll
Grau d’alcohol: 12.5 º
Abadal Picapoll és un vi blanc de la DO Pla del Bages elaborat per Bodegas Abada.
Aquest vi és un monovarietal de la varietat Picapoll Blanc (100%), una varietat gairebé extingida i que han recuperat perfectament a Bodegas Abadal.
Color groc pàl·lid amb reflexos acerats. Net i brillant.
En nas aquest vi presenta una intensitat mitjana-alta. Marcat caràcter fruiter: pinya, fruita carnosa groga d’os i notes cítriques. Notes florals de tarongina.
En boca es presenta ampli, untuós i fresc. Notes fruiters al costat de records a flor de tarongina. Recorregut llarg. Final persistent i subtilment amarg.
Artium Picapoll Jove 2013
D.O .: Pla de Bages – Espanya
Celler: Artium (Celler Cooperatiu d’Artés)
Varietat: 100% Picapoll
Tipus: Blanc jove
Graduació: 11,5º
vista
Color groc palla molt clar i transparent amb reflexos verdosos, brillant.
nas
En nas és agradable, afruitat i fresc. Apareixen notes de fruita blanca, tropicals i cítrics juntament amb tocs florals.
boca
Entrada en boca fàcil, afruitada i agradable. Saborós, untuós i amb una acidesa mitjana que li aporta el punt just de frescor. Tocs minerals que li donen un punt salat. Postgust curt.

 

Anuncios

Un comentario en “Sangria de la diversitat

  1. Pingback: La sangría sube el listón y tienta al barcelonés | "degustacions" ATC llibertat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s