escopinya Natural

2015-02-05 20.37.18escopinya Natural

De nom científic Cardium edule, l’escopinya és un mol·lusc que té les valves o petxines de forma gairebé esfèrica. Posseeix entre 22 i 28 costelles ben marcades i viu a fons fangosos i de sorra fina pròxims a les costes.
És molt abundant i prové, en la seva major part, de les extraccions a Galícia, encara que existeix una petita quota (gairebé sempre en conserva o congelat) procedent d’Holanda, Dinamarca i Portugal.
Forma de cuinar
Les escopinyes convé posar-los en aigua freda amb abundant sal el dia anterior a la seva consumició, per eliminar els grans de sorra. En el moment de treure’ls del recipient, es farà amb molta cura i procurant no remoure, ja que en el fons és on s’hauran dipositat els sediments. Si es consumiran en cru, es fa recomanable repetir l’operació un mínim de dues vegades.
Després s’aclareixen amb aigua freda. Les escopinyes són molt delicats, per la qual cosa cal conservar sempre en fred. Si un d’ells està obert, cal llençar-lo. Per consumir-los, una de les maneres més apreciades és al natural, és a dir, crus, si bé per obrir-los es necessita bastant pràctica.
Però les formes més tradicionals són la cocció en aigua abundant i sal, o bé la cocció al vapor; en aquest cas, s’introdueixen les escopinyes en una marmita, se li afegeix mig got d’aigua i es posa a foc moderat fins que totes les peces estiguin obertes.
serviu en la seva petxina, simplement acompanyats amb rodanxes de llimona. Recordeu, no deixeu que es coguin, retiri’ls quan s’obri la closca perquè mantinguin una textura més sucosa i carnosa.

Vinagreta per escopinyes

  1 cdta de pebre vermell
1/4 cdta. de sal
1/4 cdta. pebre negre mòlt
1 cdta. oli d’oliva
2,5 cdtas. de vinagre de vi

Queda molt bé en escopinyes, cloïsses i altres “bestioles marins”. Perquè us feu una idea, és com les que solen vendre envasades, però casolana i bastant més contundent.
Si us sembla massa forta, es pot rebaixar amb el mateix líquid on es conserven les escopinyes … però si dieu que jo us he donat un consell per rebaixar-la, ho negaré.
És que realment està bona tal qual, però és fort, ho reconec.
A més es conserva perfectament a la nevera, amb la qual cosa no cal que la prepareu al moment.
I per saber com preparar-la, ja que aquesta vegada sobren les paraules. Ah, i connecteu els altaveus.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s