Pebrots rostits al forn

DSC00063Pebrots rostits al forn

  1 kg. De pebrots vermells
Oli d’oliva verge extra
sal

Ens caldrà a més una font de forn i paper d’alumini.
Aquesta és una recepta bàsica que sempre tenim en ment i fem diverses vegades a l’any, ja que ens proporciona un “punt més” a nombrosos plats. A vegades ens envaeix la mandra de fer-los pel temps que ens porta, però us garanteixo que després val la pena amb escreix el treball realitzat. Hi ha infinitat de conserves de pebrots rostits, algunes de molt bona qualitat, però poques s’aproximen als que puguem preparar al forn de casa. A més segur que aquests ens saben millor en haver-los fet nosaltres mateixos.

El principal component del pebrot és l’aigua, seguit dels hidrats de carboni, el que fa que sigui una hortalissa amb un baix aportament calòric. És una bona font de fibra i, igual que la resta de verdures, el seu contingut proteic és molt baix i tot just aporta greixos. Els pebrots vermells són carnosos, grossos i de bona mida i un cop cuinats ens proporcionaran un sabor suau i delicat. Per rostir hem escollir bé carnosos, durs i ferms al tacte, amb un color brillant, la pell llisa, sense taques ni cops. Si observem que estan aixafats o arrugats vol dir que ja porten bastants dies emmagatzemats. La tija verda també ens ajuda a identificar la frescor del pebrot, haurà de ser de color viu, textura ferma i consistent. Espero que us atreviu amb ells i els prepareu a casa, el casolà sempre triomfa.
Preparació dels pebrots rostits

Triem una font de forn en la qual càpiguen perfectament els pebrots. Podrien fer-se directament a la safata del forn, però jo prefereixo fer servir una font a part. És més manejable i embruto molt menys.
Preescalfem el forn 10 minuts a 200 º C, funció “calor total” o ventilador.
Rentem bé els pebrots i els eixuguem. Amb l’ajuda d’un pinzell de cuina (o justament amb les mans) els impregnem d’oli d’oliva per totes bandes. Salem al gust.
Col·loquem els pebrots a la font i aquesta en la safata en posició central. Vam baixar la temperatura del forn a 180 º C, calor “amunt i avall”, i posem al forn 50 minuts. A la meitat de temps obrim el forn i amb cura de no cremar-nos, li donem la volta als pebrots. Així es rostiran uniformement per ambdues cares.
Passat el temps retirem del forn. Comprovarem com la seva pell està completament arrugada i han deixat anar un munt de líquid durant l’enfornat.
Ara ens enfrontem a la tasca de pelar els pebrots. Per a això farem que suïn amb un petit truc i d’aquesta manera serà molt senzill pelar-los. Tapem la plata amb paper d’alumini, i els deixem tapats uns 15-20 minuts fins que estiguin freds i sigui fàcil manipular-los. Destapem i un per un, separem la carn de la tija i les llavors, i anem retirant la pell sense major problema.
Els anem passant a un plat procurant que no portin llavors. Reservem l’aigua que han deixat anar durant la cocció.
Els tallem a tires, unes 5-6 per cada pebrot. Els passem a un pot de vidre, afegim una mica d’aigua de la cocció i omplim amb oli d’oliva fins cobrir-los. Amb aquest mètode aconseguirem que es conservin uns 30 dies a la nevera.
Com conservar els pebrots escalivats
Per conservar-los a casa els guardarem a la nevera dins d’una bola de plàstic amb forats, perquè respirin. Amb aquest mètode ens duraran fins 12-14 dies en bon estat. I aplicant aquesta recepta, un cop rostits i pelats podem conservar a la nevera en pots de vidre amb oli d’oliva. Ens aguantaran fins a un mes en perfectes condicions.
Si els voleu per a tot l’any, omplirem els pots (esterilitzats) afegint oli d’oliva cobrint els pebrots. Els posarem al bany maria, bullint durant almenys 20 minuts. D’aquesta manera farem unes estupendes conserves casolanes disponibles per a qualsevol ocasió.
Una altra manera de conservar-los és congelar-los. N’hi haurà prou amb fer paquetets amb paper film amb la quantitat que ens convingui.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s