Patates fregides al forn toc orenga

dsc03370Patates fregides al forn toc orenga

Les guarnicions dels plats principals solen basar-se en patates, amanida o verdures, però podem fer moltes coses més, i parlant de patates, podem fer-les de moltes manera. En fi, que el que avui proposem és una recepta de guarnició per acompanyar carns.

Les patates fregides al forn són una solució magnífica per gaudir d’unes delicioses patates fregides però amb moltes menys calories.

La calor del forn farà que les patates es fregeixin en l’oli així que com més temps estiguin més es dauraran. Si poses el forn molt fort (200ºC o més) pot ser que es daurin per fora però es quedin crues per dins, així que millor ser pacient i deixar que es facin a poc a poc. Si vols donar-li un toc especial a les patates pots posar per sobre una mica orenga o de julivert sec. Aconseguiràs un gust diferent amb una menor aportació de calories.


    
patates
Oli d’Oliva o Gira-sol
sal
orenga


Posa el forn a escalfar a 200 ºC.
Pela les patates, enjuágalas i talla-les com prefereixis.
Posa les patates en un bol o una font, rocialas amb un raig d’oli i orenga, com si estiguessis amanint una amanida i remou bé perquè totes s’impregnin amb l’oli.
Agafa les patates i posa-les sobre una safata de coure o font. Si fa servir la safata és recomanable que facis servir un full de paper de forn (sulfurizada) per evitar que s’enganxin les patates. Baixa el forn a 180 º C i fica les patates.
Deixa-ho al forn durant 30 o 40 minuts fins que estiguin ben fetes, però cada 10 minuts remou una mica les patates perquè es facin bé per tots els costats.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s