Aperitiu Italià

Aperol SpritzL’aperitiu Italià

A Itàlia, l’aperitiu no es fa al migdia, sinó després de la feina i encara que cada un beu el que li ve de gust, el spritz és un bàsic que mai falta. Aperol, una mica de cava, soda, una rodanxa de taronja i gel són els ingredients que captiven als barcelonins que han trobat en aquest forma d’oci una alternativa a la canya de després de la feina.

“Nosaltres vam començar a les sis perquè la gent ve quan surt de treballar i es tracta d’una clientela molt internacional, que bé ja coneix l’aperitiu perquè ha estat a Itàlia o perquè ja s’ha acostumat al que els oferim”. El que parla és Simone Guido, propietari del restaurant Bonavida, on l’aperitiu italià no té un dia assignat ja que es pot degustar cada tarda a partir de les sis. Guido considera que la fórmula triomfa no només perquè permet picar a bon preu: “És un acte social i compartir menjar genera proximitat i bon ambient entre la clientela”.

A Itàlia, l’aperitiu vespertí no es planteja tant com un reclam, ja que és una tradició molt arrelada que fins i tot té variants més generoses orientades a un públic amb menys recursos econòmics: els joves. “En moltes ciutats, sobretot universitàries, ha triomfat el concepte de la ‘apericena’, que consisteix en un bufet lliure molt abundant pel qual pagues uns deu euros per un parell de begudes. Així, la gent jove socialitza, pren alguna cosa i torna sopada a casa “, explica Simone Guido, propietari del Bonavida.

L’aperitiu italià triomfa a Barcelona

 http://www.lavanguardia.com/ocio/20130822/54378691833/aperitivo-italiano-triunfa-barcelona.html

l’aperitiu comença amb menjar freda com amanides de pasta, de llenties i variada, diferents montaditos, humus, embotits i pa amb tomàquet, i quan es van acabant es empiza a treure el menjar calent com una parmiggiana enorme (i riquíssima) i risotto amb bolets i salsa de tomàquet.

Aperol Spritz – L’Autèntic aperitiu Italià

    Prosecco o Cava
Aperol
soda

Tres parts de Prosecco (o cava, vi escumós)
Dues parts de Aperol
Una de Soda
Una rodanxa de taronja
gel

Anuncios

Un comentario en “Aperitiu Italià

  1. Pingback: Vinos con sabores a frutas “vinos afrutados” , la última moda entre los jóvenes | "degustacions" ATC llibertat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s