Amanida russa “Basica”
La amanida russa és sens dubte el meu plat preferit. Hi ha moltes formes de preparar-la amb diversos ingredients: pèsols, pebrot, olives, gambes, etc .. Jo, al final, l’he anat simplificant fins quedar-me amb el bàsic, patata, pastanaga, tonyina, ou i maionesa. Això sí, sense oblidar les variants que li donen un agradable sabor.
patates mitjanes
pastanaga
ous
picada de variants
tonyina en oli
maionesa
1 Pelem les patates i la pastanaga, les tallem a dauets petits i les coem durant 10 o 15 min en aigua amb sal.
2 Al mateix temps coem els ous durant 10 minuts
3 Escorrem tot i deixem refredar
4 Quan s’hagi refredat col·loquem la patata i pastanaga en una font. Pelem i trossegem els ous i els afegim
5 Escorrem la tonyina per treure-li l’oli, l’esmicolem una mica i ho afegim també.
6 Hi afegim dues cullerades de picada de variants i barregem
7 Barregem tot amb força maionesa i fiquem a la nevera fins que estigui fred