Gaspatxo Andalús

DSC00763Gaspatxo Andalús

ingredients

    6 tomàquets madurs grans i carnosos
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 cogombre
1 cor de ceba gran, 1 gra d’all (opcional)
2 llesques de pa del dia anterior sense l’escorça
sal, oli d’oliva verge extra, vinagre

preparació

1. Posar en remull les llesques de pa. Es col·loquen en un bol amb aigua fins cobrir-les, afegint-los una mica de sal i oli. Es reserven.
2. Pelar i trossejar els tomàquets, els pebrots, el cogombre, la ceba i l’all. Als pebrots se’ls treu les llavors. Barregi tots els ingredients.
3. A la batedora elèctrica, poseu la barreja d’ingredients (en una tanda o en diverses tandes), afegiu una mica d’aigua i tritureu fins aconseguir una crema. S’afegeix el pa amb l’aigua, el vinagre i es bat novament fins a aconseguir que tot estigui ben triturat i emulsionat.
4. Afegir aigua freda i barrejar bé. Comprovar el punt de sal i vinagre.
5. Passar-ho per un colador xinès o un passapuré, per eliminar la pell de pebrot. A l’haver-los triturat amb pell, (és molt difícil pelar-los en cru, sense emportar-se la meitat del pebrot), aquesta queda flotant i és molt desagradable al paladar.
6. Afegir més aigua si fos necessari, ha de quedar una textura de crema líquida. Introduir a la nevera fins a aconseguir la temperatura desitjada i en el moment de servir ruixar amb un raig d’oli d’oliva verge extra, que barrejarem amb una cullera de fusta.
7. Es serveix amb una guarnició de cogombre cru tallat a daus, quadradets de pa (normal o torrat), pebrot tallat a quadrets i ceba picada. Cada element en un platet a part perquè els comensals puguin servir-al seu gust

¡¡¡ BON PROFIT !!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s