Croquetes de ceps amb patates forn

DSC00804Croquetes de ceps amb patates forn

Ingredients per a 60 unitats:

30 g de ceps deshidratats

400 ml d’aigua

200 g de farina

150 ml de oli d’oliva

100 g de mantega

200 g de ceba de Figueres

1l de llet sencera

Sal

Pa ratllat, pa “cracker” i ous

Oli d’oliva per fregir

Preparació:

Posar els ceps a hidratar amb l’aigua (1 hora mínim). Escórrer i reservar el 50% de l’aigua

Pelar i tallar en “juliana” la ceba. En una cassola posar 50 ml d’oli i quan sigui calent afegir la ceba i deixar coure fins que quedi transparent a foc molt baix. Afegir els ceps i deixar coure uns minuts fins que siguin tendres.

En un bol posem 400 ml de llet i afegim els ceps i la ceba. Triturem (podem triturar fins deixar una massa fina, o amb trossos de ceps, al gust personal).

Posem a escalfar per separat l’aigua que havíem reservat dels ceps i la resta de la llet.

En una cassola gran, posem la mantega i els 100 ml d’oli, a foc sua fins que la mantega es fongui, en aquest punt, afegim la sal.
Afegim la farina i anem remenant, fins que quedi ben cuita. Sense deixar de remenar, afegim l’aigua dels ceps, 3/4 parts de la llet i els ceps i ceba triturat, anem afegint la resta de llet fins acabar-la i sense parar de remenar, fins que la massa es separi de la cassola.

Depenent del nivell d’absorció de la farina, potser que falti o sobri una mica de llet.

Passem la massa a una plàtera plana i tapem a pell. Quan sigui freda posem 1 hora a la nevera.

Formem les croquetes i les passem per pa ratllat, després per ou i finalment per una barreja de pa ratllat i pa “cracker” al 50%. Fregim en abundant oli d’oliva.

Es poden congelar un cop arrebossades. Per fer-les, fregir-les directament, sense descongelar.

PATATES AL FORN
Preparació: 5 min
Cocció:
1 hora
ingredients:
patates de mida mitjana
oli d’oliva
orenga
sal
pebre


procediment:
Preescalfeu el forn a 180ºC. Renteu bé les patates i elimini totes les impureses de la pell. Parteixi les patates per la meitat i faci unes 3 esquerdes profundes en cadascuna de les meitats. Passi les patates a una font per forn, salpimientelas i aboqui per sobre l’oli d’oliva. Meta les patates al forn i deixeu rostir una hora. Passada la hora comprovi que les patates estiguin ben fetes inserint un escuradents per veure si entra amb facilitat. Serveixi les patates en un plat.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s