Albergínies farcides

albergínia farcidaAlbergínies farcides

L’albergínia a Catalunya ja es menjava a l’època medieval, gràcies als sarraïns que la van portar de la Índia. I no ens estranya res, ens encanta !! passa com amb la carxofa que la mengis com la mengis és boníssima. Tant escalivada, com gratinada amb peix o carn de perol, en timbal, en purè acompanyant un ànec, o amb receptes de terres llunyanes com el l’Imam-bayildi …
L’albergínia és aigua en un 90% ia més porta molta fibra, sobretot si la mengem amb pell, així doncs és una bona aliada d’aquells que volen mantenir la línia. Actualment a Catalunya s’està recuperant algunes varietats autòctones gairebé perdudes i de sabor suau: l’albergínia blanca del Bages o l’albergínia bonica de l’Empordà. Com la majoria d’hortalisses és un fruit d’estiu, encara que podem gaudir fins ben entrada la tardor.

2 albergínies
1 ceba de figueres grossa
8 tomàquets de pera
un grapat de panses
1 grapat de pinyons
100g de carn picada de porc
100g de carn picada de vedella
1 got de llet
una cullerada de farina
1 cullerada de mantega
formatge ratllat
oli d’oliva
sal, pebre, nou moscada

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Com ho fem?
Escalfem el forn a 200 º.
Tallem les albergínies per la meitat, amb la punta del ganivet es vam marcar un enreixat, les salpebrem i marquem amb una mica d’oli en una paella ben calenta.
Posem el forn, en una safata, les albergínies i els tomàquets.
Pelem i piquem la ceba i la posem a sofregir. Quan agafi bon color hi afegim les panses i pinyons. Traiem els tomàquets del forn, en reserrvem 2 o 3, la resta les pelem, les tallem a dauets i les afegim al sofregit. Deixem fer xup xup.
Quan tinguem un bon sofregit afegim la carn picada, salpebrem i anem remenant perquè la carn es enlairament.
Quan les albergínies estiguin cuites (passats 30-40 minuts des que les hem posat al forn) traiem la polpa amb una cullera. Tallem la polpa a daus i l’afegim a la carn i el sofregit.

Passem a fer la beixamel:
En un pot posem a bullir la llet amb la nou moscada.
Soregim els tomàquets que hem reservat i pelat, amb la nou de mantega, afegim la cullerada de farina tamisada i una mica de sal. Quan la farina sigui rossa hi afegim la llet i ho barregem bé. Rectifiquem de sal i pebre si cal.
Barregem la meitat de la beixamel amb el farcit de carn picada. Omplim les albergínies amb aquest farcit, i al cim posem la beixamel restant i formatge ratllat. Les posem al forn a gratinar.

¡¡¡ BON PROFIT !!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s