esqueixada de bacallà amb Cigronets de Mura i allioli

DSC01003esqueixada de bacallà amb Cigronets de Mura i allioli

cigronets de Mura
bacallà esqueixat
ous
Sal i oli
cansalada viada
Pebre negre
Pebrot verd
Ceba

Posar els cigrons a estovar amb aigua 24 hores abans de bullir-los. Remullar, esqueixar i dessalar el bacallà fins que es trobi el punt de sal adequat al gust.

Tot seguit, treure els cigrons de l’aigua i abocar-los en una olla d’aigua calenta i fer-los bullir. Quan comencin a bullir s’han d’anar controlant, per anar traient l’espuma.

Per fer la rosta la posarem en una paella a foc molt suau i que vagi fonent tot el greix. Quan sigui ben transparent apujarem el foc de manera que s’enrosseixi i ens quedi cruixent. També veurem que la cotna s’infla. Retirem del greix i l’assequem amb una mica de paper per treure l’excés d’oli.

Tallarem la ceba i el pebrot verd a juliana, els saltarem amb greix de la cansalada viada, quan ja començin a quedar tous i afegirem els cigrons, condimentar amb sal i pebre al gust, i deixar coure tot junt durant uns minuts

A continuació elaborar un allioli suau.

Seguidament, s’escorren els cigrons i s’emplaten. El bacallà es posa a sobre els cigrons escorreguts, i finalment s’estén una capa generosa d’allioli sobre el bacallà. Per acabar, s’ha de gratinar.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s