Bacallà gratinat all i oli amb cigrons i rosta cansalada viada

Bacallà gratinat all i oli amb cigrons i rosta cansalada viadaDSC01171Lloms de bacallà dessalat

Farina
1 Ou
2 Grans d’all
Oli i sal

Enfarinem el bacallà, el fregim amb abundant oli procurant que no quedi sec i el reservem.

Preparem l’all i oli traient primer el grill dels alls i els posem en un pot junt amb l’ou sencer i un pessic de sal. Posem oli fins que cobreixi les aspes del túrmix i l’engeguem a potència sense moure’l, quan veiem que es lliga anem afegint oli tot movent-lo amunt o avall. Cobrim els talls de bacallà amb l’all i oli i ho gratinem.

De guarnició hi podem posar cigrons:

  • 500 g de cigronets de Mura o la varietat que mes us agradi.
  • 3 dents d’alls.
  • 1 fulla de llorer.
  • Aigua mineral per remullar.
  • Aigua mineral per bullir els cigrons.
  • sal.

Temps d’elaboracio.

Una nit en remull i 2 hores bullint.

  1. Posem els cigrons en remull amb aigua mineral o depurada, la nit abans de coure’ls. L’aigua els ha cobrir (heu de tenir amb compte que s’aniran hidratant i augmentaran de tamany).
  2. Al hora de coure els cigrons, els escorrem de l’aigua i els posem en una cassola. Els cobrim amb aigua neta (l’aigua ha de quedar uns 3 dits per sobre dels cigrons), posem la fulla de llorer i els dents d’all amb pell.
  3. Posem al foc la cassola i en quant comencin a bullir baixem el foc i deixem bullir lentament durant unes 2 hores o 2 hores i mitja (es basic que els cigrons no parin mai de bullir, i si tenim que afegir mes aigua, aquesta ha d’estar bullint per evitar que trenqui el bull, ja que quedarían durs).
  4. La sal l’afegim cinc minuts abans de treure l’olla del foc.
  5. Si els bulliu d’questa manera comprovareu que quedan perfectes.

La rosta cansalada viada

Per fer la rosta la posarem en una paella a foc molt suau i que vagi fonent tot el greix. Quan sigui ben transparent apujarem el foc de manera que s’enrosseixi i ens quedi cruixent. També veurem que la cotna s’infla. Retirem del greix i l’assequem amb una mica de paper per treure l’excés d’oli.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s