Calamars a la romana

DSC01709Calamars a la romana

Els calamars a la romana es poden considerar una de les tapes per excel·lència. D’un intens i particular sabor, són el plat ideal per acompanyar amb una cervesa o un vi suau. Amanits amb llimona, són el complement perfecte per a tapa o pinxo.
ingredients:

1 kg de calamars
100 gr de farina
1 l d’oli d’oliva
2 ous
sal
1 llimona (opcional)

elaboració:

En primer lloc netejarem els calamars i els trossejarem perquè ens quedin uns anells d’aproximadament centímetre i mig de gruix. Si utilitzeu anells de calamars ja tallats aquest pas us ho estalviareu. D’altra banda l’trossejar nosaltres mateixos el calamar, jo separo els tentacles de l’animal i els reservo per elaborar altres plats, com ara un arròs.

Un cop tinguem llestos els anells els posem en un plat amb el suc d’una llimona. Mentre preparem dos plats per preparar a arrebossat. D’una banda posem en un d’ells la meitat de la farina, per anar afegint en cas de necessitar més. A l’altre plat posarem l’ou batut. Disposarem els plats sobre la taula de treball per crear una cadena i rebozadlos fàcilment.

Quan anem a començar a arrebossar podem col·locar una paella amb abundant oli a escalfar a foc mitjà, perquè l’oli estigui molt calenta en el moment de fregir. Començarem a arrebossar nostres anells de calamar, primer passant-lo per farina i posteriorment per ou.

Un cop tinguem tots els calamars arrebossats arriba el moment de fregir-los. Per a això introduirem en la paella que prèviament hem posat a escalfar, els anells de calamars. Intentarem no incorporar molts alhora, ja que d’una banda se’ns poden enganxar uns als altres i per un altre la temperatura de l’oli baixaria massa i no es freirían correctament. Un cop ben daurats els traurem i deixarem escórrer en un plat amb paper de cuina.

Aquest plat se serveix calent pel que si ho aneu a servir amb un altre plat procurar preparar primer i que els calamars es serveixin immediatament després de fregir-se. Podem servir-com a entrant, al costat d’altres aperitius. Acompanyats amb alguna salsa són perfectes per prendre amb una cerveseta fresca en dies de calor. Habitualment ens els trobem amb rodanxes de llimona, maionesa o allioli, però les vostres preferències seran les que determinaran això.

BON PROFIT!!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s