La sangria arc de Sant Martí perfecta per a un dia calorós

sangria ax2La sangria arc de Sant Martí perfecta per a un dia calorós

La sangria s’ha convertit des de fa molts anys en la beguda refrescant més típica i internacional estiu, el símbol per excel·lència de l’època estival a Espanya. Encara que aquest còctel estiuenc és ja conegut arreu del món i es beu durant tot l’any, la sagnia té el seu origen a Espanya i va sorgir de la imperiosa necessitat de refrescar-nos amb una beguda que calma la calor més sufocant.

Però, com es fa? És fàcil de preparar a casa? Un dels punts clau de la seva fama, a més del seu deliciós sabor, és el fàcil que resulta la seva preparació. Per això avui volem parlar-te de els seus orígens, trucs i per descomptat les millors receptes de la sagnia.

Aquesta beguda es compon bàsicament de gasosa o aigua, vi negre, sucre, llimona i trossos de fruita, encara que existeixen moltes variants en les que se li afegeix diferents licors. Encara que el seu nom en espanyol s’ha popularitzat a tot el món, la sagnia compta també amb traducció a l’anglès: ‘sangaree’. Segons l’Oxford Dictionary és una paraula d’origen espanyol, i significa beguda freda de vi rebaixat amb aigua i especiada; i beguda de llimonada i vi negre.

Es diu que la paraula sangria prové de sang, del seu color vermell intens que és símbol de la famosa passió espanyola, l’alegria de la seva gent i el caràcter fogós i intens de la cultura d’Espanya, tot i que algunes veus apunten que van ser els anglesos els que la van posar de moda a mitjans del segle XIX. Aprofundim una mica més.

Entre els espanyols hi ha una dita que és molt aplicable a la sagnia i és que ‘cada mestre té el seu llibret’ o el que és el mateix, que la recepta de la sagnia depèn de qui te l’expliqui. Cada família, persona, bar o restaurant té la seva pròpia recepta i segur és la ‘original’. Això sí, és indiscutible que els ingredients bàsics són el vi negre, la gasosa i les polpes i closques de cítrics (sobretot llimona, taronja o fins i tot l’aranja).

  • Cava per la sangria, la família dels brut, -Brut Nature, Extra Brut i Brut són ideals L’efecte carbònic del cava harmonitza amb els 4 sabors bàsics: salat, dolç, àcid i amarg. No obstant això, un criteri de maridatge a tenir en compte é20160419_101009s la quantitat de sucre que determina la idoneïtat de cada cava altre avantatge afegit és el seu grau alcohòlic; no excessivament alt, al voltant dels 11,5 -12ºC.
  •  suc de taronja es pot canviar per suc de llimona, o per certes begudes amb gas amb aquests sabors
  • Fruita fresca: afegim fruites al nostre gust préssec, poma, taronja, limone, pinya, kiwi, maduixes, entre altres
  • Cal tenir en compte que un excés de sucre pot provocar un efecte més accentuat de l’alcohol en els que consumeixin la sagnia. La stevia és un endolcidor natural ideal com a alternativa al sucre blanc refinat
  • 1 branca de canyella, també pots provar amb vainilla. Molts li posen un polsim de nou moscada o claus olorosos.
  • Toc de licor: Curaçao. És un licor molt dolç elaborat per maceració en alcohol de les escorces amargues d’una varietat de taronja. El Grand Marnier Es fabrica a partir d’una barreja de conyac i essència destil·lada de taronja amarga
    Tiris el que li tiris el secret és deixar macerar o reposar aquesta barreja almenys dues o tres hores, que la fruita agafi el sabor i la canyella ho impregni tot, millor abans de servir-la. A l’hora de beure-la, fer-li gel i a gaudir de la festa. L’èxit està garantit!

a

¡Refréscate con estas cinco bebidas sin alcohol!

SangríaTea Cocktail Còctel de SangriaTea, una explosió de sabor i frescor

Evocant el seu característic sabor, a Tea Shop hem elaborat una original barreja sense teïna a força de poma, remolatxa, panses, taronja i pell de taronja, hibisc, aroma natural i oli orgànic. Una combinació d’ingredients que ens aporten tots els beneficis de la fruita mediterrània: vitamina C, antioxidants i fibra i ens ajuden a hidratar l’organisme.
Se t’ocorre una millor beguda per les teves nits d’estiu? En Tea Shop t’animem a preparar-lo com un deliciós còctel, que pot fer-se tant amb com sense alcohol. També pots gaudir d’aquesta nova barreja com un Ice Tea.
En l’últim tutorial, els nostres Tea Masters et mostren com preparar el còctel de SangríaTea, en la versió sense alcohol, perquè pugueu gaudir tota la família d’aquesta saborosa beguda.

SangríaTea la trobaràs a les nostres botigues tant a granel com dins del nostre Kit Limited Edition Tea Cocktails. La novetat per a aquest estiu de Tea Shop, ja està sent tot un èxit a les nostres botigues. En ell trobaràs 05:00 mescles creades pel nostre equip de Tea Màsters que recreen el sabor dels còctels més populars: MojitoTea, SangríaTea, GinTonicTea, White Champagne i Pinya Colada.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s