Canelons d’espinacs

dsc03254 Canelons d’espinacs

Ingredients per a 4 persones

– 500 g espinacs

– 12 plaques canelons

– 3 grans all

– 150 g formatge ratllat

– 30 g mantega

– 50 g de pinyons

– 50 g de panses

– 500 ml de salsa beixamel

– Pebre negre mòlt

– Oli d’oliva

– sal

Coem els espinacs amb una mica d’aigua i sal per 5 minuts. Un cop tendres les escorrem.

Pelem i laminem els alls i els sofregim en una paella amb una mica d’oli. Quan agafin color hi afegim les panses i els pinyons i deixem que es torrin lleugerament.

Afegim llavors els espinacs amb una mica de pebre per sobre. Ofeguem uns minuts i aboquem 100 ml de salsa beixamel poc a poc.

Rectifiquem de sal. Deixem coure a foc mig, remenant de tant en tant, fins que espesseixi. Encenem el forn a 200ºC.

Posem a bullir les plaques de canelons en aigua salada, fins que quedin al dente. Traiem l’aigua bullint i col·loquem en aigua amb gel, tallem la cocció. Un cop refredades les col·loquem sobre un drap de cuina.

Seguidament posem una cullerada i mitja d’espinacs a cada placa de canelons i els enrotllem. Col·loquem una mica de salsa beixamel a la font i anem col·locant els canelons. Cobrim amb la resta de beixamel i després empolvorem amb el formatge ratllat.

Finalment, introduïm al forn amb el grill preescalfat i gratinem a 200 º per 5 minuts fins que veiem el formatge fos i lleugerament torrat. Servim calents.

 

¡¡¡¡BON PROFIT!!!

Com fer beixamela
salsa beixamel

Ingredients per a 4 persones

– 1 litre de llet

– 60 g de mantega

– 60 g de farina

– 1 ceba

– Pebre negre mòlt

– Un pessic de nou moscada

– sal

Piquem la ceba molt fina.

En una olla afegim un rajolí d’oli d’oliva i afegim la mantega perquè no es cremi, a foc baix.

Afegim la ceba, salpebrem i quan la ceba estigui dauradeta afegim la farina i barregem bé amb l’ajuda d’un batedor de varetes.

Coem durant dos minuts, sense deixar de remenar amb el batedor de varetes, fins a veure la barreja escumosa.

A continuació anem afegint la llet a poc a poc i sense deixar de remenar, perquè no quedin grumolls.

Assaonem amb sal i sense deixar de remenar el portem a ebullició i ho coem durant 5-8 minuts.

Una mica de nou moscada una volta més i llest.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s