Mandonguilles amb samfaina

dsc03295Mandonguilles amb samfaina

Per a 4 persones:
Per a les mandonguilles:
500 gr. de carn picada de porc o vedella
1 ou
50 ml. de llet
50 gr. de pa ratllat
1 all
Farina per arrebossar
Per a la recepta:
3 patates
1 ceba
3 tomàquet triturat
pebrot vermell
1 copa de vi blanc o rosat
1 all
julivert
Oli d’oliva
sal

1.-Per preparar les mandonguilles amb patates, col · loca en un bol la carn picada, afegeix la llet, els ous, el pa ratllat, l’all ben picat i la sal corresponent. Si et quedes curt de sal, no importa perquè la salsa del guisat acabarà d’amanir. Barreja bé amb una forquilla i deixa reposar mitja hora.

2.-Col·loca una mica de farina en un plat i pren una cullerada de la massa que has preparat i deixa-sobre de la farina. Amb les mans enfarinades, dóna-li forma d’esfera. Fes el mateix amb tota la massa. Deixa les mandonguilles en un plat a part per després posar al forn. Introduïm les mandonguilles al forn, calent a 180 º C de temperatura, durant més o menys 20 minuts (sempre que les hagis fet de la mida indicat. Si no, a més grandària, més temps i menys calor perquè la carn al forn no es cremi i es cuini correctament). Si el que quieremos és enfornar les mandonguilles de carn però després anem a preparar mandonguilles amb salsa, en lloc de tenir-les 20 minuts, has de tenir-5 minuts a 250ºC. La idea és que es facin per fora en aquest cas, però que les mandonguilles s’acabin de fer per dins en la salsa.

3.-Preparem la samfaina: Rentem i piquem a daus petits la ceba i els pebrots. En una cassola baixa, aboquem un raig generós d’oli d’oliva verge i hi afegim les verdures perquè es vagin fregint. Podem emprar tomàquet natural que trituremos o piquem nosaltres mateixos, o bé emprar tomàquet natural triturat de llauna, que comprem en qualsevol supermercat. Si és època estiuenca i tenim bons tomàquets el millor serà utilitzar-naturals, en aquest cas els rentem bé i després tallem a daus o bé ratllem o triturem, com preferim fer. Si volem podem escaldar en aigua calenta uns minuts per poder pelar-los fàcilment i deixar-los sense pell. Un cop estiguin tendres, les traiem i les deixem que s’escorrin bé l’oli en un colador, amb un plat a sota per tornar a reutilitzar aquest oli quan friamos les mandonguilles. Reservem.

4.-Patates forn 1.-Pela, talla les patates a cubs d’1 cm aprox. o en tiretes com per les patates fregides i asseca-les amb un drap de cuina net. 2.-Un cop seques, col·loca-les en una font o placa per a forn i condimenta amb sal, un toc d’orenga o d’herbes de Provença i un rajolí d’oli d’oliva. 3.-Remena bé perquè els condiments es distribueixin perfectament i s’enforna a 220 ° C durant uns 30 minuts o fins que els teus papes comencin a daurar.

5.-afegim en una cassola; les mandonguilles, el sofregit, patates en una paella i sal, julivert i un got de vi pel que fa arrenqui el bull, tapa i baixa el foc deixant que bulli lentament perquè agafin tot el seu sabor deixem reposar uns minuts, servim ben calent i a gaudir

¡¡¡ BON PROFIT !!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s