Coca de forner “Santvicentina”

dsc03338Coca de forner “Santvicentina”

Ingredients:
  • 500 g – Farina
  • 50 g – Oli
  • 20 g – Sucre
  • 350 g – Aigua
  • 6 g – Llevat premsat
  • Anís
  • Oli per pintar
  • 10 g – Sal
  • 100 g – Pinyons
  • Per fer la massa mare:
  • 250 gr – Farina
  • 10 cl. – Aigua
  • 20 g – Llevat premsat
  • Sal
Preparació:

Feu la massa mare barrejant la farina, la sal i el llevat desfet en aigua tèbia.
Treballeu la massa una bona estona perquè hi entri aire i deixeu-la reposar, tapada amb un drap, entre 12 i 24 hores, segons la temperatura ambient.
Feu un cercle amb la farina i al mig poseu-hi el sucre, la sal, el llevat desfet amb una mica d’aigua, l’oli, la sal i la massa mare.
Treballeu primer els ingredients del mig i desprès aneu-hi introduint la farina, treballeu-ho força estona fins que la massa es desenganxi dels dits.
Dividiu-ho en dues porcions i deixeu-ho reposar 2 hores en un lloc sec i sense corrent d’aire.
Estireu la massa en forma de coca, unteu-la amb oli, poseu-hi els pinyons i després el sucre.
Poseu-ho al forn calent a 230º uns 20 minuts.
Quan tragueu les coques del forn regueu-les amb anís.

Variacions:
Es poden afegir a la massa anís i matafaluga i quan es treu del forn posar-hi sucre per sobre.

forn vall-honesta Sant Vicenç de Castellet

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s