Pit de pollastre amb vi blanc

dsc03329Pit de pollastre amb vi blanc

ingredients:

500 g de pit pollastre
1 o 2 grans d’all
100 ml de vi blanc sec
100 ml d’oli d’oliva
2 fulles de llorer
½ bitxo vermella fresca a daus
1 cullerada de farigola seca
½ cullerada de comí
sal
pebre
6 brots de julivert
5 culleres de pa ratllat
200 g d’allioli

Elaboració:

Primer tallar els pits en tires. Pelar els alls i picar-los ben fins. En un bol gran, barrejar el vi amb l’oli, el llorer, el bitxo, la farigola, el comí, la sal i pebre. Introduir el pollastre en l’adob i donar-li voltes perquè s’impregni bé.

A continuació assecar l’aigua, picar-ho i barrejar amb el pa ratllat. Treure el pollastre de l’adob i arrebossar amb la mescla.

Posar el gratinador a temperatura alta. Posar el pollastre en la reixeta del forn i rostir-ho sota el gratinador durant 5 minuts, fins que aquest fet i tot daurat. Servir amb allioli.

 

Patates al forn a les herbes

Les patates al forn a les herbes és una alternativa molt més sana i còmoda a les clàssiques patates fregides i a les patates grill arrebossades dels establiments fast-food.

Saben igual de riques, però tot just porten oli i ens evitem esquitxades i estar pendents de la paella perquè es fan soles al forn.

Aquesta és la recepta de les patates al forn a les herbes:

Uns 700 gr de patates, depèn de la quantitat que es vulgui fer o de la capacitat de la safata del forn
Farigola, orenga, pebre vermell (dolç i picant al gust), sal i pebre
Una mica d’oli d’oliva

Nosaltres les hem pelat però també hi ha qui realitza aquesta recepta amb les patates ben rentades amb la seva pell. Va a gustos.

Les tallem a grills, cotando primer la patata per la meitat de dalt a baix i després cada meitat en mitges llunes.

Les posem en una safata de forn sobre paper de forn o similar i empolvorem per sobre les herbes, la sal, el pebre i el pebre vermell al gust. Amb poc n’hi ha prou.

Aboquem 2 rajolins d’oli per la safata d’oli i amb les mans ben netes embadurnamos les patates amb totes les espècies i l’oli.
Les patates han d’estar separades en la safata perquè es facin bé.

Les deixem al forn uns 40-50 ‘a temperatura 180º però vam comprovar alguna vegada que ni es torrin ni quedin massa toves.

Les traiem amb compte amb una escumadora perquè a vegades s’enganxen una mica al paper.

I ja tenim unes boníssimes i poc grasses patates a les herbes. Es poden menjar com a aperitiu en menjars informals o com a guarnició.

No necessiten salsa perquè les herbes li donen un bon sabor però amb la salsa brava de la meva mare també estan de vici.

Tot i que les patates siguin molt criticades per nutricionistes com Michel Montignac i altres per considerar-les un glúcid dolent per a l’organisme, de tant en tant i al forn, són una alegria.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s